n

APK Keuring

De verplichte APK keuring van uw auto is er om vroegtijdig defecten op te sporen en te voorkomen dat er ongelukken kunnen gebeuren door technische mankementen. Wij zijn al jaren een APK erkend garagebedrijf met ervaren keurmeesters.

LET OP: Een APK is een controle en een momentopname. Onderdelen worden vervangen als een auto niet door de keuring komt. Dit doen wij, indien gewenst, in overleg met de klant.

Het kan ook zijn dat een auto nog net door de keuring komt, maar dat bepaalde onderdelen wel op het randje van afkeur zitten. Dit onderdeel wordt dan aangetekend op het keuringsformulier. Hij valt op het moment van keuren binnen de norm en moet dus goedgekeurd worden.

Wordt er naast een APK ook een onderhoudsbeurt gedaan, dan zullen wij zeker adviseren dit onderdeel te vervangen, omdat onderhoud voor de langere termijn bedoeld is. Bij groot onderhoud doen wij uw apk gratis (excl. afmeldkosten RDW).

De APK keuring is een jaarlijkse keuring voor uw auto. Het is bij jonge auto’s na 2005 wel zo dat ze niet ieder jaar APK gekeurd hoeven te worden. Bij benzine auto’s is de eerste APK na 4 jaar (voor vervaldatum), daarna twee keer na 2 jaar (voor vervaldatum), daarna moet de auto elk jaar APK gekeurd worden. Bij diesel en LPG auto’s is alleen de eerste APK na 3 jaar (voor vervaldatum), daarna moet de auto elk jaar APK gekeurd worden.